„VRAČARSKA GRUPA“: Produžen pritvor za 16 pripadnika kriminalne grupe sa Vračara!

Specijalni sud produžio je za još 30 dana pritvor šesnaestorici osumnjičenih pripadnika organizovane kriminalne grupe Vračarci, koji se sumnjiče za tri teška ubistva i pet pokušaja teških ubistava.

Pritvor je petnaestorici okrivljenih produžen zbog opasnosti od bekstva, da ne bi boravkom na slobodi uticali na svedoke i saučesnike, odnosno usled postojanja okolnosti koje ukazuju da će uništiti, sakriti, izmeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove krivičnog dela, kao i da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično delo i jer je za krivično delo koje im se stavlja na teret propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti, rečeno je u tom sudu.

Osumnjičenom Drašku Nikoliću pritvor je produžen zbog opasnosti od bekstva, da ne bi uticao na svedoke i da u kratkom vremenskom periodu ne bi ponovio krivično delo.

Pritvor je pored Nikolića produžen Nedeljku Todoroviću, Luki Ceroviću, Aleksandru Miloševiću, Aleksandru Neumovskom, Vladanu Miketiću, Darku Miletiću, Đorđu Kneževiću, Ivi Bukljašu, Jovanu Bošnjaku, Nikoli Kačareviću, Marku Taciću, Nikoli Božoviću, Radivoju Jovanoviću, Stevanu Mandariću i Nikoli Vukojeviću.

Tužilaštvo za organizovani kriminal sprovodi istragu u ovom slučaju protiv ukupno 38 osoba.

Kao vođe grupe Vračarci označeni su Nikola Vušović koji se nalazi u bekstvu i Uroš Pipevski koji je uhapšen u Portugalu.

Grupa se tereti za ubistva Aleksandra Šarca, Aleksandra Halabrina i Dragan Ristića i za pokušaj ubistva Samira Divljanovića, Miloša Nilovića, Andriju Zarića, Arsenija Stefanovića i sada pokojnog Lazara Vukićevića.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *