ŠVERCOVALI 115 KILOGRAMA KOKAINA: Uhapšeni Srbi deo „superkartela”!

Vuk. V, osumnjičeni član kriminalne grupe koji je priveden u Beogradu, branio se ćutanjem na saslušanju u tužilaštvu

Vuk V. član organizovane kriminalne grupe osumnjičene za krijumčarenje 115 kilograma kokaina, koji je u subotu uhapšen u Beogradu, branio se ćutanjem na saslušanju u Tužilaštvu za organizovani kriminal (TOK).

Podsetimo, u međunarodnoj akciji TOK-a, BIA i MUP-a, u koordinaciji sa stranim službama Evropolom i Evrodžastom, u Belgiji je zaplenjeno oko 115 kilograma droge, u vrednosti od oko 11 miliona evra. U ovoj akciji u Holandiji uhapšeni su srpski državljani D. R. (28) i D. P. (48), kod kojih je pronađeno oružje i izvesna svota novca, dok su u Belgiji i Luksemburgu privedeni takođe srpski državljani S. K. (36), Đ. D. (32), J. V. (33), jedno N. N. lice, kao i državljanin BiH S. Đ. (42).

Prema nezvaničnim informacijama, pripadnici ove grupe radili su za „vračarski klan” i sarađivali sa „kavčanima”.

Tužilaštvo trenutno vodi postupak protiv Vuka V. koji je uhapšen u našoj zemlji, a da li će TOK voditi jedinstveni proces za sve srpske državljane koji su završili iza rešetaka u Belgiji, Holandiji i Luksemburgu, znaće se nakon daljih istraga u ovim zemljama.

Vuk V. je državljanin Srbije, ali je živeo i u Luksemburgu gde je tokom ove akcije privedena njegova sestra Jelena V.

Prema nezvaničnim informacijama, on je sarađivao sa Damjanom R. koji je uhapšen u Holandiji i za koga se sumnja da je pripadnik „kavačkog klana”.

Takođe, za osumnjičenog vođu „vračarskog klana” Nikolu Vušovića kao i Luku Kutlaču, koji su trenutno u bekstvu, a za koje se veruje da su umešani u ovaj šverc kokaina, TOK je predložio određivanje pritvora.

Policija je kokain našla u betonskim pločama. Droga je nabavljena iz Južne Amerike i direktno je „ugrađivana” u te ploče i, preko firme koja je ploče izrađivala, transportovana je po Evropi, pokazuju rezultati istrage.

Prevoz velike količine droge organizovan je iz Južne Amerike u luku Roterdam i dalje do belgijskog grada Arlon, gde je zaplenjeno 115 kilograma narkotika. Krajnja destinacija za kokainske ploče trebalo je da bude London.

U šest različitih zemalja vlasti su udružile snage kako bi neutralisale „superkartel” trgovaca drogom koji kontrolišu oko jedne trećine trgovine kokainom u Evropi, saopšteno je juče iz Evropola. Tokom istrage uhapšeno je 49 osumnjičenih.

Navedeno je i da su policijske snage uključene u operaciju „pustinjsko svetlo” ciljale i komandno-kontrolni centar i logističku infrastrukturu trgovine drogom u Evropi. Više od 30 tona narkotika zaplenjeno je tokom istraga koje se vode u Španiji, Francuskoj, Belgiji, Holandiji i UAE.

Tito priveden u Dubaiju

Na zahtev holandskog tužilaštva, dvojica muškaraca uhapšena su u Dubaiju zbog sumnje da su učestvovala u velikoj međunarodnoj trgovini drogom, a jedan od njih je državljanin BiH.

Jedan od osumnjičenih je 37-godišnji muškarac holandske i marokanske nacionalnosti. Drugi je 40-godišnji Holanđanin, koji je takođe i državljanin BiH. Protiv njega je pokrenuta istraga na osnovu presretnutih „Skaj” poruka. Prema pisanju medija, privedeni državljanin BiH je Edin Gačanin Tito, koji važi za jednog od vođa narko-kartela.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *