Pripadnik klana Velje Nevolje povukao iskaz, tvrdi da su mu policajci pretili silovanjem roditelja!

Vojislav Đorđević, jedan od optuženih pripadnika organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića danas je u nastavku suđenja povukao iskaz koji je ranije dao policiji, tvrdeći da mu je iskaz iznuđen i neistinit.

Na prethodnom suđenju on nije iznosio odbranu pred sudom, navodeći da ima glavobolju, a danas je na pitanje suda da li ostaje pri ranijim iskazima rekao da ne ostaje i objasnio da su mu tada pretili pripadnici SBPOK-a, koji su rekli da će mu roditelji biti silovani, zbog čega je, kaže, bio uplašen.

Takođe su mu, kako sada tvrdi, u SBPOK-u rekli da će ga pustiti na slobodu ukoliko da iskaz kakav oni žele, te da je nakon toga takav iskaz i dao.

Đorđević se brani sa slobode i detaljno je u spornom iskazu pričao o otmici i silovanju I.S, a na današnjem je suđenju negirao da je član kriminalne grupe, navodeći da se družio samo sa nekoliko drugih optuženih.

U Specijalnom sudu danas je nastavljeno suđenje pripadnicima organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji se potvrđenom optužnicom terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *