PODGORICA: Uhapšene dve osobe zbog fizičkog napada na lekara!

Crnogorska policija je uhapsila dve osobe, osumnjičene za napad na lekara u jedinici Zavoda za hitnu medicinsku pomoć (ZHMP) u Podgorici.

Policija je danas saopštila da se uhapšeni zbog sinoćnjeg incidenta terete za krivično delo nasilničko ponašanje.

„Ovo krivično delo su, kako se sumnja, počinili T. R. (23) i L. L. (21) na štetu doktora zaposlenog u Hitnoj medicinskoj pomoći u Podgorici. Oni su sinoć, oko 15 minuta iza ponoći, fizički napali oštećenog na radnom mestu i naneli mu lake telesne povrede konstatovane od dežurnog lekara. Osumnjičeni su uz krivičnu prijavu privedeni tužiocu”, navela je policija.

Zavod za hitnu medicinsku pomoć je prethodno saopštio da je lekar K. D. napadnut tokom obavljanja posla i da je zadobio telesne povrede.

„U prvom mahu lekar je odgurnut, a nakon apela da se smire i upozorenja da će pozvati policiju, jedna osoba je fizički nasrnula na njega i udarila ga glavom, od čega je zadobio posekotinu arkade. Potom je (napadač) počeo da davi lekara, od čega je dobio velike podlive na vratu. Zaposleni su uspeli da ih razdvoje, a u međuvremenu je reagovala policija i tri lica su privedena”, naveo je Zavod.

Zavod dodaje da u jedinicama hitne pomoći u Crnoj Gori nema obezbeđenja, ali da je postignut dogovor da ih policijski službenici često obilaze.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *