Počeo 61. Sabor trubača u Guči

Ovogodišnji Sabor biće u potpunosti u znaku trube, pa će i sav prateći sadržaj biti ispraćen zvucima trube, navode organizatori.

GUČA – Tačno u 11 časova podizanjem saborske zastave uz zvuke saborske himne „Sa Ovčara i Kablara”, otvoren je ovogodišnji, 61. Dragačevski sabor trubača u Guči.

„Sve je krenulo 14. oktobra 1961. godine kod crkve Svetog Arhangela Mihaila, gde se na prvom saboru okupilo oko 4.000 ljudi. A evo, šest decenija kasnije, Guča nas i dalje okuplja”, rekao je predsednik Saborskog odbora, Milivoje Dolović.

Domaćin ovogodišnjeg Sabora je čuveni košarkaš čačanskog Borca Radmilo Mišović.

„Obraćam se u ime jedne grupe ljudi koja ovaj Sabor nikada nije smatrala vašarom, nego kao događaj koji je jedinstven u našoj Srbiji. I zato ja danas, ovde dajem zakletvu da će ovo ostati dugo u vremenu, jer ovaj Sabor to i zaslužuje”, rekao je Mišović i proglasio ovogodišnji Sabor otvorenim, prenela je srpska novinska agencija SIA.

Prema rečima organizatora, ovogodišnji Sabor biće u potpunosti u znaku trube, pa će i sav prateći sadržaj biti ispraćen zvucima trube. Kako su najavili biće to povratak korenima.

Večeras za 18 časova zakazano je takmičenje omladinskih trubačkih orkestara Srbije, a za 21 čas koncert Danice Crnogorčević.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *