PIROT: Osumnjičeni za ubistvo žene bio kažnjavan za njeno proganjanje!

Osnovni sud u Pirotu saopštio je da se protiv M.M. pre nego što je ubio S.M. u centru Pirota, vodio krivični postupak za krivično delo proganjanje i da su u vreme ubistva bile na snazi hitne mere zabrane prilaženja i komuniciranja prema osumnjičenom, a koje su mu određene odlukom ovog suda.

Osnovni sud u ukazuje da nije imao informacije da li je okrivljeni prekršio te hitne mere s obzirom da mu to nadležna polciijska stanica nije prijavila, kako bi ovaj sud mogao da mu mere zameni pritvorom.

Protiv osumnjičenog su vođena dva krivična postupka zbog proganjanja ubijene žene.

Prvi je okončan u julu prošle godine, pošto je sud prihatio sporazum o priznanju krivice između okrivljenog i Osnovnog javnog tužilaštva u Pirotu i osudio ga na novčanu kaznu od 100.000 dinara.

Drugi optužni predlog sudu je stigao 24. februara takođe protiv M.M. za krivično delo proganjanje S.M., a glavni pretres je bio zakazan za 17. mart.

„Osnovni sud u Pirotu je preduzimao sve mere i radnje iz svoje nadležnosti, ali i pored svih preduzetih mera jučerašni tragični događaj u centru Pirota nije mogao da se spreči”, navode u saopštenju.

Sud je izrazio saučešće porodici ubijene.

Sud je poručio građanima Pirota da imaju poverenje u državne organe, a pre svega u instituciju pravosuđa, kao i da treba da prijave svaki vid nasilja nadležnom tužilaštvu ili policiji. Sud je, navodi se, do sada uvek blagovremeno, prioritetno i hitno postupao po prijavama nadležnih institucija u predmetima sa elementima nasilja i pružao adekvatnu zaštitu žrtvama nasilja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *