NOVI SAD: Produžen pritvor optuženima za ubistvo MMA borca Uroša Stefanovića!

Dalibor Bogdanović Boća (44) i Daniel Janjoš (43) kojima se trenutno sudi u Višem sudu u Novom Sadu zbog optužbe da su počinili teško ubistvo MMA borca Uroša Stefanovića (27) i ranili Gorana Kovačevića Goranca (47) i neovlašćeno oružje ostaju u pritvoru koji im je produžen do 5. januara 2023. godine.

Bogdanovićevi branioci su već nekoliko puta tražili da njihov klijent bude pušten iz pritvora, ili da mu se zameni blažom merom, kućnim pritvorom, ali bez nanogice, jer se, kako su istakli plaše za njegovu bezbednost da ga mogu pratiti, sud je svaki put odbio.

Obojica optuženih su na početku glavnog pretresa izjavili da ne priznaju optužnicu, ističući da nisu počinili dela koja im se stavljaju na teret.

NJima se optužnicom stavlja na teret da su 2. septembra 2021. godine do zgrade sa brojem 8 u Cankarevoj ulici došli automobilom „pežo“ za čijim je volanom bio Janjoš, a na zadnjem sedištu se nalazio Bogdanović. Stigavši na pomenutu adresu, parkirali su se ispred ulaza, kako bi sačekali da dođu Kovačević i Stefanović i obojicu ubili. Oštećeni su motociklima došli do zgrade, Stefanović je ostao kod ulaza, a Kovačević je ušao motorom. Kada je parkirao dvotočkaša u garažu i krenuo prema prolazu, s leđa su im prišli okrivljeni, a Janjoš je, iz automatske puške sa montiranim prigušivačem ispalio šest hitaca kroz prednje vetrobransko staklo u Kovačevićevom pravcu.

Kovačević je, kako se dalje navodi u optužnici, počeo da beži, a pogođen je u levi ručni zglob. Pokušavajući da pomogne Gorancu, Stefanović je prišao kolima iz kojih su ispaljeni hici, i kacigom je razbio staklo kod vozačevog sedišta i udario Janjoša. Tada, kako se navodi u optužnici, sa zadnjeg sedišta, Bogdanović puca u Stefanovića, a zatim i Janjoš. Stefanoviću je naneto 11 strelnih rana, a pogođen je u predelu glave, grudnog koša, trbuha i levog stopala. Stefanović je od zadobijenih rana preminuo na licu mesta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *