NIŠ: Uhapšen vlasnik Industrije mesa „Biftek”!

Prema navodima policija M. R. oštetio državu i svoje radnike za preko 160 miliona dinara!

NIŠ – Posle višemesečne istrage po nalogu niškog Osnovnog javnog tužilaštva pripadnici Policijske uprave MUP Srbije u Nišu, uhapsili su M. R. (52), vlasnika Industrije mesa „Biftek”. Hapšenje je obavljeno u saradnji sa Upravom kriminalističke policije i Službom za suzbijanje kriminala zbog toga što je, kako je zvanično saopšteno ovaj privatni preduzetnik iz Niša oštetio državni budžet Republike Srbije i oko 1.000 zaposlenih u svojoj firmi, za čak 160 miliona dinara, javlja srpska novinska agencija SIA.

Pošto se osnovano sumnja da je M. R. izvršio krivično delo neplaćanja svojih obaveza prema državi i radnicima u „Bifteku”, odnosno nije uplaćivao porez po odbitku, posle hapšenja osumnjičenom je određena mera zadržavanja do 48 časova, nakon čega će krivično gonjenje protiv njega biti nastavljeno u nadležnom tužilaštvu.

U saopštenju Informativne službe PU Niš navodi se da M. R., kao vlasnik i odgovorno lice u Industriji mesa „Biftek”, u kojoj je zaposleno oko hiljadu radnika, pune dve godine, od početka 2021. do kraja 2022. godine, uopšte nije uplaćivao porez po odbitku u svojoj firmi, ali ni obavezan doprinose za socijalno osiguranje svojih radnika.

Na ovaj način je, kako se sumnja, oštetio budžet Republike Srbije i radnike u firmi za više od 160.000.000 dinara.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *