KRALJEVO: SNS i SPS više nemaju većinu, opozicija preuzima vlast, Ivan Matović novi gradonačelnik?

Srpska napredna stranka, Grupa građana: IVAN MATOVIĆ-Starosedeoci, Novo lice Kraljevo, Ne damo Ibar, Spasimo Studenicu pod rednim brojem 5, Srbija protiv nasilja i Lokalni front jedini prelaze cenzus na lokalnim izborima u gradu na Ibru, prema istraživanju agencije Puls Srbije koje je sprovedeno juče 15. Decembra 2023.godine na uzorku od 1.000 građana Kraljeva telefonskim putem.

Prema ovom istraživanju SNS trenutno može da računa na 29,4% glasova, Starosedeoci na 27,9%, Srbija protiv nasilja na 18,8%, SPS na 9,6% a Lokalni front na 7,2% glasova Kraljevčana.

Sve ostale liste nalaze se ispod cenzusa.

Ako ovakvo stanje bude i na dan glasanja 17. Decembra, SNS u Kraljevu će izgubiti vlast i preći će u opoziciju, jer će opozicione liste sasvim sigurno imati većinu u gradskom parlamentu.

To bi značilo i da će novi gradonačelnik Kraljeva sasvim sigurno biti Ivan Matović koji predvodi opozicionu listu pod rednim brojem 5 koja ima najveću podršku opoziciono opredeljenih birača u gradu na Ibru.

Ukoliko se uzmu u obzir brojne afere sada već sasvim sigurno bivšeg gradonačelnika Kraljeva Predraga Terzića koji je tim aferama srozao rejting SNS kao niko nikada pre njega, onda je sasvim logično da u Kraljevu dođe do promene vlasti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *