Formirana većina u Kragujevcu: SNS, SPS i 300 Kragujevčana čine novu vlast u gradu!

Formirana većina u Kragujevcu: SNS, SPS i 300 Kragujevčana čine novu vlast u gradu!

Sastanak pregovarača Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije i grupe građana 300 Kragujevčana, koje su postigle postizborni koalicioni sporazum, završen je dogovorom o raspodeli funkcija i direktorskih mesta u Kragujevcu.

Sastanak o raspodeli kragujevačkog „plena“ održan je u prostorijama Izvršnog odbora (IO) SNS u Beogradu.

„SPS će imati predsednika Skupštine grada i to će biti Ivica Momčilović, lider kragujevačkog SPS i dosadašnji zamenik gradonačelnika Kragujevca Nikole Dašića. Momčiloviću je kragujevačka demokratska opozicija nudila gradonačelničku fotelju, sa rokom ponude do 6. februara, a dan kasnije on se sastao sa naprednjacima i prihvatio dogovor. SPS će zadržati bitnu funkciju direktora JKP Vodovod i Kanalizacija Kragujevac koju drži bez prestanka od 90-ih godina“, kaže dobro obavešteni izvor.

SPS će dobiti člana gradskog veća (GV) zaduženog za kulturu, a 300 Kragujevčana člana GV za sport.

Predsednik Privremenog organa Kragujevca , poverenik SNS i nekadašnji gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić poslednjih nedelja neprekidno javnost zatrpava saopštenjima u kojima se dodvorava vrhu SNS napadajući opoziciju, medije, tajkune, budući da još definitivno nije odlučno da li će i dalje voditi Kragujevac.

Dašić je bio treći na listi odbornika SNS za Skupštinu Kragujevca, a fotelju gradonačelnika mogli bi da mu preotmu više rangirani na toj listi Nenad Filipović, rektor Univerziteta u Kragujevcu i Slobodan Milisavljević, generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Kragujevac.

Sastanku u IO SNS Beograd prisustvovali su Miroslav Petrašinović (SNS) narodni poslanik i bivši predsednik Skupštine grada Kragujevca, Bojan Bajagić, koordinator IO SNS za Kragujevac, a sa druge strane visoki funkcioner SPS Branko Ružić, Ivica Momčilović, lider SPS u Kragujevcu i Dušan Aleksić vođa 300 Kragujevčana.

Sumadijskenovine.info

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *